Viktig information för dig som är kund

Öppet 10.00-18.00 vardagar, jag bokar även kvälls och helgtider. Ring, maila eller klicka på online bokningen nedan.

Bra att tänka på innan du tatuerar dig

Jag har alltid 18-års åldersgräns och legitimation kontrolleras. Inga undantag görs vid målsmans sällskap.

Kom utvilad och ät gärna något innan tatueringstillfället. Då är det lättare för kroppen att hantera tatueringsprocessen.

Du får inte vara alkohol- eller drogpåverkad (helst även dagen innan tatueringstillfället). Vid alkoholintag förtunnas blodet vilket kan leda till kraftigare blödning än vanligt och ett sämre resultat på tatueringen och vid läkning.

Enligt smittskyddslagen är du skyldig att informera mig om du bär på någon sjukdom som kan vara farlig för andra, tex Hepatit, HIV, MRSA etc. Därför ska du alltid fylla i en hälsodeklaration på studion.

Om skötsel av ny tatuering →

All tatuering sker på egen risk!

Om du har hudproblem, allergier eller andra hälsoproblem – ta gärna reda på vilka risker som finns vid tatuering för din del. Bra att veta om du äter blodförtunnande mediciner, resultatet blir ofta lite sämre om man blöder under tatuerings tillfället men hur mycket man blöder är olika. Gravida och ammande bör också avvakta med att tatuera sig.

Ta gärna med något litet att äta och dricka för att kunna höja blodsockernivån.

Ha gärna på dig oömma, bekväma samt rena kläder som du inte är rädd om (tatueringsfärg försvinner tyvärr inte från kläder).

Fråga gärna om du undrar ngt: ink@benjamintattoo

Skötselråd av tatueringar →

Vanligt förekommande frågor om tatueringar

Vilka risker finns med tatuering?

Det finns ingen idiotsäker uppsättning eftervårdsinstruktioner för en läkande tatuering. Alla är olika och det finns alltid en risk för en allergisk reaktion eller problem. Men när du väl har gjort din tatuering - ta god hand om den! Från denna punkt är din artist inte ansvarig för några infektioner eller problem med tatueringen om du inte tar väl hand om den. Det är väldigt viktigt att du följer de instruktioner som du får. En riktigt vacker tatuering kan tappa sin skönhet om man inte sköter den rätt.

Vad innehåller tatueringsfärger?

Det finns en uppsjö av olika färgproducenter och en mängd fabrikat som producerar efter olika kravställningar. Min rekommendation är att alltid fråga om att färgerna är framtagna med veganskt innehåll. Jag använder endast vegan färger.

Skötselråd av ny tatuering →

Benjamin Tattoo på Bläckverkstaden

Biblioteksgatan 1b Mölnlycke
insta/f-book: @benjamintattoo.se

tattooandpiercing

Professionell certifiering för tatuerare.

Arbetsplats och hygien diplom:
Smittspridning, arbetsplatshygien, sterilteknik, rutiner, egenkontroll, lager och flöde samt klädsel.

♥ Högsta möjliga säkerhet för dig och mig.