Tatuering i Old School stil, Mölnlycke, Mölndal, Landvetter

Amerikansk Traditionell Tatuering - Old School tattoo. Historia, Stil och Symbolik

Amerikansk Traditionell Tatuering, även känd som Old School Tattoo, är en av de mest ikoniska tatueringsstilarna i dag.

Denna stil har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talets Europa, men det var först i början av 1900-talet som stilen började ta form i USA.

Stilen kännetecknas av djärva klara linjer och färgglada motiv, såsom blommor, fåglar, rovdjur, skepp och hjärtan. Dessa motiv återkommer ofta i traditionella tatueringar och är associerade med specifika betydelser, vilket ger denna stil en unik symbolik.

En annan fördel med American Traditional är dess användning av svart konturering runt motivet.

Det ger tatueringen ett starkt utseende som håller sig även när tatueringen åldras. Den klara, enkla designen gör American Traditional  till en idealisk tatueringsstil för att uttrycka starka känslor eller lojalitet till en viss grupp.

Traditionella tatueringar blev populära bland sjömän under 1900-talets början, och det var vanligt att sjömännen tatuerade in symboler som representerade deras yrke. Några av de mest populära motiven bland sjömän inkluderade sjömanshjärtan, ankrar och hajar.

Amerikansk Traditionell tatuering har en lång historia av symbolik och betydelse.

Om du är intresserad av att få en traditionell tatuering, kan det vara en bra idé att göra lite research om de olika symbolerna och betydelserna för att hitta en design som passar din personliga stil.

En av de mest ikoniska Amerikanska Traditionella tatuerarna genom tiderna är Sailor Jerry.

Hans arbete definierade stilen och hans influens kan fortfarande ses i tatueringskonsten idag. Andra kända tatuerare inom stilen inkluderar Ed Hardy, Bert Grimm och Lyle Tuttle.

Även om American Traditional har funnits i över hundra år har stilen fortfarande en stark position. Dess tidlösa karaktär och ikoniska motiv har gjort det till en populär val för tatueringsentusiaster över hela världen.

Som en erfaren tatuerare kan jag hjälpa dig att skapa en tatuering som kommer åldras med värdighet. Oavsett om du vill ha en subtil eller en djärvt utformad tatuering, kan jag skapa en design som passar din smak och personlighet.

 

Om traditionell Japansk tatuering (irezumi gjorda med en metod även känd som tebori)

Bra att veta

Jag använder mig uteslutande av veganskt bläck (allergisäkra färger) och arbetar under strikt hygieniska förhållanden efter SRT (Sveriges Registrerade Tatuerare) högt ställda krav. Jag är certifierad i arbetsplatshygien och infektionskontroll. Min utbildning i hygien- och infektionskontroll uppdateras med jämna mellanrum.

Lokalerna är självklart godkänd av Miljöförvaltningen.

Bra att veta innan du tatuerar dig