Tatuerings priser och FAQ
Bra priser på små och stora tatueringar. Priset på en tatuering varierar beroende på motiv, storlek och den tidsåtgång som krävs för arbetet.
Vad kostar tatueringar, timpris, hel och halvdagspris?
Hos mig är minipriset 1500 kr för en liten tatuering och 1300 kr / löpande timme.
Givetvis håller jag marknadsmässiga priser sett till andra tatuerare med samma erfarenhet i Sverige.
Spara ca 30% på hel och halvdagsbokning.
Hos mig på kostar heldag 7000 kr och halvdag 4500 kr. Vad gäller större tatueringar och tatueringsprojekt boka hel eller halvdagssittning och spara upp till 30% på det vanliga timpriset.
Jag rekommenderar rådgivning/konsultation för medelstora och stora projekt.
Välkommen att boka konsultation, du vill göra en större tatuering eller om du är osäker på vilket motiv du ska göra.
Berätta och visa för mig vad du vill göra så diskuterar vi stil och motiv och tittar på en prisbild för hela projektet. Ta gärna med bilder och motiv från böcker, tatueringstidningar, eller bilder från webben. Och för dig som vill tatuera dig men inte vet vad för bild/text du vill tatuera kom in och ta en kaffe, titta på bilder och pratar om vad du gillar och ogillar så tittar vi på olika stilar och teman som kan passa dig och kommer tillsammans fram till en meningsfull tatueringsdesign för dig.
Vanligt förekommande frågor om tatuering
Hur förbereder jag mig på bästa sätt inför en tatuering?
Det är bra om du har ätit något för att hålla en bra blodsockernivå under tatueringstillfället. Själv brukar jag ta med choklad,läsk, godis, frukt etc. inför längre sittningar. Duscha gärna innan och ha rena kläder eftersom det minskar infektionsrisken. Tänk också på att vara utvilad när du kommer. Det är också viktigt att du inte har druckit alkohol samma dag.
Hur lång är en sittning?
En sittnings tid varierar såklart beroende på vilken typ av tatuering som ska göras. Du kan tatuera en nyckelpiga eller så vill du ha hela underarmen eller en sleeve tatuerad. Men generellt så kan man säga att det brukar vara lagom att tatuera sig 1 till 4 timmar och sedan dela upp jobbet på fler sittningar. Heldagssittning rekommenderar jag till större tatuerings projekt då man sparar effektivt på tid/kostnad.
Vilka risker finns med tatuering?
Det finns inga idiotsäkra eftervårds instruktioner för en läkande tatuering. Alla är olika och det finns alltid en risk för en allergisk reaktion eller problem. Men när du väl har gjort din tatuering - ta hand om den! Som tatuerare är jag inte ansvarig för några problem med tatueringen som kan uppstå under läkning, men du kan såklart alltid ringa för rekommendationer om vad du ska göra om något skulle hända.
Därför är det väldigt viktigt att du följer de instruktioner som jag ger innan du lämnar studion eller de du kan läsa här på min webbsida.
Kan man tatuera sig när man är gravid eller ammar?
I dagsläget finns inget som visar på att det är farligt eller att det påverkar barnet om man tatuerar sig under sin graviditet. Jag har valt att inte tatuera gravida eller ammande kvinnor.
Hur länge och ofta ska man smörja tatueringen?
Att sköta tatueringen under läkning är väldigt viktigt. Jag brukar rekommendera att man smörjer in tatueringen under hela läkningen och gärna minst 3 gånger dagligen för att få bra resultat.
Hur ont gör det att tatuera sig?
Smärta upplevs olika, men jag skulle vilja påstå att 9 av 10 säger att det inte gjorde så ont som de trodde att det skulle göra. Men det finns såklart ställen på kroppen som känns mer än andra, men jag har ännu ej behövt avbryta en tatuering på grund av smärtan. Så slutsatsen är väl att de flesta tror att det är väldigt smärtsamt men blir positivt överraskade. Och om du tycker att det gör väldigt ont vid tatueringstillfället så säg till, vi tar det i din takt.
När kan man bada eller duscha?
Du kan duscha med en ny tatuering. Men undvik att få för mycket vatten på tatueringen. Om du får tvål eller schampo på din tatuering: spola bort det snabbt. Simma, vare sig det är i en pool, sjö eller saltvatten – skall undvikas i minst 2 veckor.
När tar man bort plasten på tatueringen?
Jag brukar nästan alltid plasta in tatueringarna med vissa undantag. Plasten är till för att skydda mot infektion, klädesplagg och annat som kan skada tatueringen. Om det är vanlig plastfilm är min rekommendation att den ska sitta 2 till 8 timmar. Är det plåsterfilm, sårfilm så kan den sitta på upp till max 72 timmar men jag rekommenderar att ta bort den efter max 24 timmar.
Vad innehåller tatueringsfärger?
Det finns en uppsjö av olika färgproducenter och en mängd fabrikat som producerar efter olika kravställningar. Min rekommendation är att alltid fråga om att färgerna är framtagna med veganskt innehåll. Jag använder endast vegan färger.
Tatuering och alkohol?
Jag tatuerar inte kunder som är alkoholpåverkade. Tänk också på att huden är skör första månaderna efter du blivit tatuerad. Undvik därför rökning och alkohol då detta försämrar cirkulationen och därmed läkeprocessen.
När kan man träna efter att man har tatuerat sig?
Det beror på vad du vill träna. Motionsträning och gymträning funkar bra, men man bör undvika simträning, brottning och annan sport där det finns stor risk att tatueringen kommer till skada.
När kan man bada eller duscha?
Du kan duscha med en ny tatuering. Men undvik att få för mycket vatten på tatueringen. Om du får tvål eller schampo på din tatuering: spola bort det snabbt. Simma, vare sig det är i en pool, sjö eller saltvatten – skall undvikas i minst 2 veckor.
Kan jag sola med en nygjord tatuering?
Sol under läkning är inte bra för tatueringen. Då huden ännu inte har läkt färdigt utsätts färgerna mer direkt för blekning när du solar. Tatueringar bör därför alltid skyddas mot för mycket sol. Använd solskyddsfaktor 30-50 på din tatuering.
Hur går det till när man tatuerar sig?
När vi har kommit överens om vilket motiv du vill ha så får du lägga dig på en brits eller sitta i stol beroende på jobbets placering och storlek. En tatuering kan ta allt från 30 minuter till 4 timmar att göra. Eftersom en stor tatuering tar lång tid att göra så delas jobbet ofta upp i flera sittningar.
Benjamin Tattoo
Vasaplatsen 5
411 26 Göteborg
insta/f-book: @benjamintattoo.se
Professionell certifiering för tatuerare.
Arbetsplats och hygien diplom:
Smittspridning, arbetsplatshygien, sterilteknik, rutiner, egenkontroll, lager och flöde samt klädsel.
♥ Högsta möjliga säkerhet för dig och mig.